Konopné mléko – Ghany
Nejvhodnější je tento nápoj připravovat v hrnci na mléko s dvojitým dnem.
Rozdrcené konopí (používají se buď jen palice, nebo směs palic a listů v poměru 1:4 – podle žádaného účinku (20 g) nasypat do pekáče a dát na 10 minut do trouby předehřáté na 100°C, rozpustit máslo (50 g) a na mírném ohni v něm osmažit konopí, zalít mlékem (1 litr), přivést k varu a na mírném ohni vařit 1,5 hodiny, přecedit přes síto a pak ještě jednou přes plátno. Nápoj lze ochutit skořicí, hřebíčkem, kardamonem apod.
Skladovat se dá v uzavřené nádobě v lednici maximálně 2 dny.
Na THC jsou rovněž bohaté vnější slupky marihuanových semínek. Konopné máslo se dá zhotovit mírným vařením šálku semen v asi 250g másla nebo ghí na nízkém plameni po dobu zhruba pěti minut. Hotové máslo se dá snadno slít. Výsledný polotovar je prakticky bez chuti a může jej pozřít i osoba, které chuť konopí příliš nevyhovuje.
—————