01.12.2009 16:43

čoko bombony

Čokoládové bonbóny

  • 250 g ztuženého tuku
  • hrst jemných stonků
  • velká hrst listů
  • 50 g kakaa
  • 4 tabulky čokolády na vaření (á 100 g)
  • špetka mentolu nebo 10 kapek oleje ze sibiřské jedle
  • půl lžičky skořice

Rozpusťte tuk na pánvi a nejdříve v něm 10 minut smažte stonky. Pak je opatrně vyberte a vhoďte rozdrcené listy, které je třeba smažit dalších 10 minut. Pak tuk přeceďte přes kus plátna. (Stonky a listy nevyhazujte - mohou se dál 1 hodinu povařit v mléce a získáte tak ganjové mléko - bhang). Přeceděný tuk nalijte do menšího kastrolku a ve vodní lázni (větší kastrol s vařící vodou) do něj nalámejte čokoládu a přidejte další přísady - vše se za častého míchání prohřeje, až je směs horká. Tu je pak možné nalít do různých formiček (třeba kostky na led) a po ztuhnutí máte squělé čokoládové bonbóny, které se vyznačují rychlým nástupem (často již po 10 minutách). Zvlášť rafinované jsou v kombinaci s jedlovým olejem, ale každý si může příchuť zcela originálně přizpůsobit - nechte pracovat fantazii!


—————

Zpět


news papers

—————


Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode